La comunitat educativa torna a mostrar el rebuig al decret estatal que vol escurçar els graus universitaris de quatre a tres anys i allargar els màsters d’un a dos anys (model 3+2). Segons el Front Estudiantil Universitari es tracta d’una reforma que vol “expulsar els estudiants de la universitat” i posar l’educació al servei de les empreses. Consideren que la mesura suposa una barrera més per als alumnes amb menys recursos socioeconòmics. Els estudiants han convocat una manifestació amb el lema “Fora el 3+2” que ha aplegat unes 300 persones aquest dimarts de la plaça de la Universitat.

La mobilització també té el suport dels sindicats de professors d’UGT i CCOO i CSIF, tot i que no han convocat l’aturada. A través d’un comunicat, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) s’ha oposat a la mobilització perquè considera que el SE ha actuat de forma “unilateral i d’esquenes a la resta dels agents estudiantils”.

Fa un mes que es va convocar una aturada estudiantil de dos dies per protestar contra la nova normativa del 3+2. Llavors l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) i el SEPC van donar suport a la protesta. Es van manifestar milers d’estudiants i es va acabar ocupant temporalment el rectorat de l’Edifici Històric de la UB.