Els treballadors dels punts verds tornen a la vaga per exigir la readmissió d’un company i denunciar la inseguretat que viuen durant les hores de feina. Asseguren que han d’aguantar com alguns individus els intimiden i coaccionen per obtenir material que es recull al punt verd com, per exemple, aparells electrònics o roba. Una situació que han denunciat en reiterades ocasions i que va portar un dels empleats, segons expliquen, a enfrontar-se amb una d’aquestes persones que l’intimidava.

Acomiadat per deixar que s’emportin material

L’empresa va decidir acomiadar el treballador acusant-lo d’haver deixat que s’enduguin material en connivència i per lucrar-se, però ell assegura que ha posat més de 80 incidències per situacions d’intimidació, sense cap resposta de l’empresa, fins que es va produir aquesta última situació, en què va intentar defensar-se d’una agressió.

L’enfrontament es va produir en un dels punts verds de Sant Martí i, per això, els treballadors han protestat aquest dimarts davant de la seu del districte. Ara, l’extreballador ha denunciat a l’empresa municipal que s’encarrega de gestionar els punts verds, SIRESA (Solucions Integrals per a Residus, SA), per acomiadament improcedent i està en espera d’anar a judici el proper setembre.

La inseguretat dels punts verds, una situació que ve de lluny

La d’aquest dimarts ha estat la tercera vaga que han protagonitzat els treballadors en menys d’un mes per reclamar la readmissió del company. Però la situació d’inseguretat i indefensió que denuncien ve de lluny. L’any passat ja van sortir al carrer per exigir a l’empresa una solució i SIRESA va anunciar que incorporaria agents de seguretat als quatre espais més conflictius, però sembla que això no ha posat fi al conflicte.