vaga general judici 1 octubre

La vaga general serà el 7 de febrer a tot Catalunya. La Intersindical-CSC ha registrat la convocatòria de vaga general coincidint amb la setmana en què està previst que comenci el judici als polítics presos de l’1 d’octubre. Estan cridats a la vaga general tots els treballadors dels centres laborals de Catalunya, tant públics com privats.

El sindicat ha afirmat en un comunicat que la vaga general s’ha formalitzat per a aquesta setmana perquè és quan es compleixen set anys de l’aprovació de la reforma laboral del PP, una reforma que el Govern espanyol actual, afirmen des del sindicat, “es nega a derogar”.

Partits polítics, ANC, Òmnium Cultural i USTEC se sumen a la vaga general

Esquerra Republicana s’ha sumat a la vaga general convocada per aquest 7 de febrer. En un tuit asseguren que donen suport a aquesta aturada convocada per la Intersindical-CSC. Altres partits que també s’hi han sumat són JxC i la CUP. ANC ja ha fet una crida a fer una concentració el mateix dia en què es faci el trasllat pel judici als presos a Jardinets de Gràcia, a Barcelona, i també altres manifestacions a les capitals de comarca.

Qui també s’hi ha sumat és el sindicat USTEC, de treballadors de l’ensenyament de Catalunya, que han anunciat que donen suport a la vaga general i fan una crida a sumar-s’hi a tots els centres educatius.

Què es vol reclamar a la vaga general?

La Intersindical-CSC reclama derogar completament la reforma laboral del 2012, així com també demanen un salari mínim català de 1.200 euros mensuals i recuperar algunes lleis socials aprovades pel Parlament i aturades pel Tribunal Constitucional. També defensen la igualtat de gènere als centres de treball i un model de funció pública de qualitat. Són motius que ja van esgrimir en la convocatòria d’una aturada de dues hores el 21 de desembre.