La vaga, que de moment és indefinida, té almenys dues reivindicacions més: que se suprimeixi el copagament sanitari i que s’aboleixin els desnonaments. En el segon cas, però, s’hauria de fer amb caràcter retroactiu, de manera que s’anul·larien tots els que s’haguessin fet des de 2008.

La Guàrdia Urbana ha informat Xavier Cañadas que no el farà fora de la plaça, però que no hi pot acampar i, per això, li ha retirat la tenda de campanya i el matalàs amb què s’hi havia instal·lat.

Cañadas és un vell activista de la CNT que va passar vuit anys a la presó pel cas Scala, l’atemptat que el 15 de gener de 1978 va destruir el restaurant i sala de festes Scala Barcelona. Hi van morir quatre persones i sis membres de la CNT van ser condemnats per la justícia. El sindicat anarquista sempre ha defensat que els autors van ser infiltrats per la policia dins la seva organització.

La concentració de suport a Xavier Cañadas ha conregat prop de 50 persones (18 segons la Guàrdia Urbana) aquest vespre a la plaça de Sant Jaume. Els assistents han organitzat una petita assemblea que ha començat amb la lectura de les ‘10 estratègies de manipulació mediàtica‘, de Noam Chomsky.