vaga 6 març estudiants

El Sindicat d’Estudiants ha convocat una vaga el 6 de març, una vaga feminista d’estudiants, amb motiu del Dia de la Dona, dos dies abans de la vaga del 8 de març. El sindicat crida a tots els estudiants a partir de tercer d’ESO i també els de batxillerat, l’FP i els universitaris, a afegir-se a l’aturada que posarà el focus principal a reclamar la prohibició per llei del PIN parental impulsat per l’extrema dreta de Vox.

Manifestació d’estudiants a Barcelona, a les 12 h

La jornada de vaga del 6 de març dels estudiants es fa coincidint amb un dia d’activitat lectiva, i dos dies abans de la vaga general convocada pels col·lectius feministes diumenge, 8 de març. A banda de l’aturada de les classes, el Sindicat d’Estudiants també ha convocat manifestacions a les 12 h a les quatre capitals de província catalanes. A Barcelona la manifestació començarà al migdia a la plaça de la Universitat i arribarà fins a la plaça de Sant Jaume.

L’any passat la vaga d’estudiants feminista va aconseguir buidar les aules i va aplegar més de 13.000 persones a la manifestació convocada al centre de la ciutat.

Vaga d’estudiants contra el PIN parental

El Sindicat d’Estudiants posa el focus d’aquesta jornada de vaga a demanar la prohibició per llei del PIN parental i el que consideren que és un “missatge d’odi a les dones, els joves, la comunitat LGTBI i els immigrants”. Denuncien que l’extrema dreta vol imposar el seu model masclista, homòfob i racista a l’educació pública. En aquest sentit, consideren que el PIN parental, que Vox, PP i Cs ja han aprovat a Múrcia i que volen implantar també a Madrid i a Andalusia per estendre’l a la resta de l’estat, és una “brutal agressió als drets democràtics” dels estudiants. El PIN parental implica que els pares han d’autoritzar expressament l’assistència dels seus fills a qualsevol activitat que es faci a l’escola, especialment aquelles relacionades amb qüestions d’identitat de gènere, feminisme o diversitat sexual.

El Sindicat d’Estudiants també reclama que el Govern espanyol implanti de forma immediata una assignatura d’educació sexual inclusiva, avaluable i obligatòria. A més, volen que les normatives de règim intern dels instituts recullin explícitament el respecte a la llibertat sexual, a vestir com es vulgui i els drets del col·lectiu LGTBI. També reclamen treure l’assignatura de religió de les aules, eliminar els concerts econòmics a les escoles concertades i religioses, derogar la LOMCE i posar fi a les retallades en educació.