La matinada s'ha iniciat a ritme de protesta. A les cinc, i en companyia d'alguns líders polítics, els sindicats s'han concentrat a la plaça de Catalunya per valorar les primeres hores de vaga. Ben a prop seu, l'aturada ha deixat aquest rastre: paperes sense buidar i contenidors desbordats. Els més matiners s'han esperat als accessos del metro fins que no han obert portes, cap a dos quarts de set. A la mateixa hora han començat a circular també els autobusos en serveis mínims. Un dels punts calents del matí ha estat Mercabarna. Durant la matinada i fins a primera hora del matí, els piquets han cremat contenidors a l'accés principal al centre logístic i això hi ha impedit l'entrada de camions. A l'interior del recinte, l'activitat ha estat pràcticament nul·la. El mercat del peix no ha obert, i el de la fruita i verdura ha ofert aquest aspecte: persianes abaixades. Només algun comerciant s'ha atrevit a obrir, però han reconegut que de feina, avui, ben poca. MONTSERRAT AMPURDANÈS, majorista de Mercabarna Cap a quarts de deu, els serveis de neteja han deixat lliure l'entrada principal del centre, tot i que amb alguns signes difícils d'esborrar. A partir d'aleshores, i ja sense piquet, alguns camions ja hi han pogut accedir sense problemes.

Durant la matinada i fins a primera hora del matí, els piquets han cremat contenidors a l’accés principal al centre logístic i això hi ha impedit l’entrada de camions. A l’interior del recinte, l’activitat ha estat pràcticament nul·la. Només algun comerciant del mercat de fruita i verdura ha apujat la persiana.

Entre les 3 h i les 6.30 h, s’han retirat els piquets i els camions de peix i marisc han pogut accedir al recinte, però no hi han anat compradors. A les 8.30 h només ha seguit oberta la porta més petita de Mercabarna, i l’activitat ha estat mínima.

El tall dels carrers adjacents a les instal·lacions també ha complicat el trànsit al polígon de la Zona Franca.