L’antic recinte de l’Hospital de Sant Pau té disponibles 4.000 dosis de la vacuna contra la covid-19 per administrar durant aquest cap de setmana. Ara bé, de moment, aquest dissabte han estat poques les persones que s’hi han apropat per vacunar-se.

Des del 19 de juny, aquest centre és un dels punts de vacunació als quals s’hi pot anar sense haver demanat hora abans. Aquesta setmana, amb l’objectiu d’assolir el 80 % de la població vacunada, l’Hospital de Sant Pau disposa de més dosis. Tot i això, aquest dissabte a la tarda en 45 minuts només hi han accedit set persones per posar-se la primera dosi. Aquesta no és una situació aïllada: en altres punts de vacunació massius, com ara el de la Fira de Barcelona, també s’ha reduït molt considerablement el ritme de punxades.

“Treballo de cambrera en un bar del costat de l’hospital i una de les infermeres, que és clienta meva, m’ha dit que hi podia venir”, explica una de les persones que aquest dissabte s’ha vacunat a Sant Pau. En aquest cas no havia demanat cita, però la majoria sí que ho havien fet ahir mateix. De fet, molts han rebut un missatge del Departament de Salut en el qual se’ls informa que no tenen encara la vacuna de la covid-19 i que poden adreçar-se a aquest punt de vacunació.

El 70 % de barcelonins, amb la pauta completa

Segons les dades més recents, el 70 % dels barcelonins ja està vacunat amb la pauta completa, és a dir, 1.160.441 ciutadans. Per àrees bàsiques de salut, la divisió que utilitza la Generalitat per analitzar les dades, la Verneda és el sector amb més població immunitzada, un 76 %. Per contra, el Raval Sud és la zona amb les dades de vacunació més baixes i l’única que no ha superat el 50 % de ciutadans amb la pauta completa.