Els Mossos d’Esquadra i el personal dels centres penitenciaris de menys de 55 anys han començat a rebre aquest dimecres la primera dosi de la vacuna del coronavirus. Formen part dels treballadors essencials que el pla de vacunació del govern català inclou en aquesta nova fase. A aquests col·lectius se’ls administra la vacuna d’Oxford, l’AstraZeneca, que va arribar a Catalunya fa tot just dos dies.

Fins dissabte es vacunaran 4.300 funcionaris de presons

Des d’aquest dimarts, s’han posat 361 dosis de vaccí als treballadors dels diferents centres penitenciaris de Catalunya i els centres de justícia juvenil. En total, fins dissabte s’han de vacunar 4.300 professionals d’aquest àmbit que no tinguin patologies prèvies, i que representen un 70 % de la plantilla.

El 30 % restant són majors de 55 anys i el Departament de Justícia confia poder-los subministrar una altra vacuna contra la covid-19 “al més aviat possible”, segons ha assegurat el secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, Amand Calderó.

A principis de gener ja es van vacunar els treballadors de les unitats covid-19 i de les infermeries.

Comencen a administrar-se les vacunes d’AstraZeneca

També s’està administrant el vaccí a la policia catalana

També s’ha començat a administrar l’AstraZeneca al cos dels Mossos d’Esquadra i, en els propers dies, també es vacunarà policies locals, Bombers i personal de Protecció Civil.

Els farmacèutics, psicòlegs, logopedes i fisioterapeutes col·legiats i auxiliars també s’han començat a vacunar des d’aquest dimarts dins de la nova fase de vacunació.