Vacunació

L’arribada dilluns d’una nova remesa de vacunes de Pfizer, concretament 193.000 dosis, permetrà acabar de vacunar les persones dependents i les més grans de 80 anys i engegar la vacunació de la població d’entre 70 i 79 anys. En un inici estava previst iniciar l’administració de dosis en aquesta franja d’edat a partir de la setmana del 12 d’abril, però Salut ha confirmat que ja s’ha començat a vacunar persones de 79 anys.

Les persones de risc, les primeres a vacunar

La consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, ha explicat que es prioritzaran les persones de risc i se seguirà estrictament un criteri d’edat: es començarà per la població de 79 anys i s’anirà baixant fins a arribar a les persones que en tenen 70.

En aquests casos, la vacunació es farà des dels centres d’atenció primària mitjançant cita prèvia. Salut enviarà SMS amb un enllaç a partir del qual es podrà concertar dia i hora. Serà a través de la plataforma web, vacunacovidsalut.cat, que habilita el departament.

Descarten, de moment, administrar la vacuna massivament en un format semblant al que s’ha dut a terme en la franja d’entre els 60 i els 65 anys perquè, des de Salut, afirmen que a hores d’ara no tenen prou informació sobre l’arribada de les noves remeses de vacunes: tant de Pfizer com de Moderna o Janssen.

La vacunació serà més lenta

Salut creu que aquesta fase de vacunació, que coincidirà amb l’administració de les primeres segones dosis d’AstraZeneca, serà més lenta en comparació a la dels majors de 80 anys. Vergés ha assenyalat que la vacunació de la població d’entre 70 i 79 anys “durarà setmanes” i ha afegit que “no serà fins a finals d’estiu” que Catalunya tindrà un percentatge d’immunització “prou gran per tenir un canvi d’escenari al país”.

En aquest sentit, ha demanat a la població que segueixi complint les mesures sanitàries i no es relaxi després de Setmana Santa.