Aquest any, aquest gest... (nens que es posen la motxilla de colònies) estarà a l'abast de més nens i nenes. D'entrada, hi ha més oferta de casals i colònies d'estiu que l'any passat: en total, més de 700 activitats amb plaça per a més de 230 mil infants. A més, l'Ajuntament n'amplia els barems perquè més famílies puguin accedir als ajuts. Per obtenir el màxim ajut possible, un 90 per cent del preu de l'activitat, el 2014, calia tenir una renda màxima de 3.900 euros anuals per persona, mentre que aquest any s'amplia fins a 6.140 euros. Per poder rebre la beca del 60 per cent, es passa de 6.140 euros l'any passat, a 9.900 euros el 2015. Finalment, les famílies que podien optar al 30 per cent de l'import havien de cobrar 9.900 euros, mentre que aquest any podran fer-ho aquelles que tinguin una renda de fins a 12 mil euros. Això vol dir, que tindran beca famílies que fins ara no podien demanar-les. MAITE FANDOS, tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports "Que moltes més persones de la nostra ciutat puguin tenir accés a aquestes beques, això significa evidentment augmentar el pressupost, sabeu que l'any passat vam partir d'un pressupost d'un milió però que al final va ser una quantitat d'un milió cent les que vam acabar donant i aquest any ja partim amb un milió 600 de pressupost amb les beques." A més, l'Ajuntament posa un equip de monitors especialitats a disposició dels usuaris de 0 a 6 anys que tenen alguna discapacitat. Les beques es podran demanar del 18 d'abril al 4 de maig, un cop s'hagin adjudicat les places.

Els ajuts econòmics depenen de la renda personal anual de la família, que es calcula dividint els ingressos anuals declarats entre el nombre total de membres de la unitat familiar, tenint en compte que un membre amb discapacitat compta per dos.

Per obtenir el màxim ajut possible, un 90% del preu de l’activitat, el 2014 calia tenir una renda de menys de 3.900 euros anuals per persona, mentre que aquest any el límit s’amplia fins als 6.140 euros. Per poder rebre la beca del 60%, es passa dels 6.140 euros l’any passat a 9.900 euros aquest 2015. Finalment, les famílies que podien optar al 30% de l’import havien de tenir una renda de 9.900 euros i aquest any podran fer-ho totes aquelles que tinguin una renda de fins a 12.000 euros per cap.

En total, l’Ajuntament destinarà 1,6 milions d’euros a ajuts econòmics. Les beques es podran demanar del 18 d’abril al 4 de maig, un cop s’hagin adjudicat les places.

Més oferta de places per a infants i adolescents

Aquest 2015 hi ha més oferta de casals i colònies d’estiu que l’any passat. En concret, 706 activitats per 231.598 infants i adolescents d’entre 1 i 17 anys. Aquesta oferta suposa un increment de 28.199 places respecte a la de l’any passat, i 78 activitats més que el 2014. A més, com l’any passat, es posa un equip de monitors especialitats a disposició dels usuaris de 0 a 6 anys que tenen alguna discapacitat.

La inscripció s’iniciarà el 18 d’abril en els horaris establerts per cada entitat organitzadora. Per alguns Campus Olímpia que tinguin més demanda que l’oferta publicada, es farà un sorteig per a l’assignació de places.

Com a novetat, el número per a aquest sorteig ha de sol·licitar-se entre el 15 de març i el 15 d’abril al web bcn.cat/vacances, de manera que s’evitarà que les famílies hagin de fer cues. El sorteig es resoldrà el 16 d’abril, i es publicaran les llistes. Cada entitat organitzadora tindrà un punt d’inscripció, inclòs dins de la Guia de Vacances d’Estiu 2015, que es repartirà a partir del 7 d’abril.

A més dels canals habituals d’informació del número de sorteig, com són el web de la campanya i les pròpies instal·lacions esportives, enguany els interessats que hagin facilitat un número de telèfon mòbil o d’adreça de correu electrònic rebran també un missatge que els indicarà el dia i hora d’inscripció per a cada instal·lació esportiva municipal on hagin sol·licitat número.