Alberg Ruta del ferro de Sant Joan de les Abadesses

Vacances en família 2019, el programa de l’Agència Catalana de la Joventut, ha obert aquest dilluns les preinscripcions del programa amb una oferta de 55.416 places en 32 albergs per a la temporada 2019. Aquesta iniciativa arriba a la quinzena edició i està adreçada a un total de 10.876 famílies amb fills menors de 18 anys. Entre les novetats d’aquest any hi ha la incorporació de dos albergs nous, un a Mallorca i l’altre al Pallars Sobirà.

Les famílies interessades s’hi poden preinscriure a través del web de la Generalitat i tenen com a límit fins a l’11 de febrer a les 12 del migdia. El 13 de febrer es farà el sorteig públic per a l’adjudicació de les places definitives. El preu general del programa és de 28,90 euros per persona i nit. S’hi aplica una tarifa especial de 30,95 euros per persona i nit per al segon torn de la Setmana Santa, els mesos de juliol i agost i el pont de desembre.

Els infants fins als tres anys tenen l’estada gratuïta, els de quatre a sis anys gaudeixen d’un 50 % de descompte i els de set a 13 anys tenen un 25 % de reducció. Les famílies nombroses i monoparentals tenen un 10 % de descompte en tots els serveis. El programa també obre la possibilitat de participar-hi als familiars directes majors de 65 anys, que gaudiran d’una tarifa reduïda.

Beques per a famílies amb necessitats especials

Vacances en família també incorpora cinc subprogrames dirigits a “famílies d’especial atenció pública”, que tindran l’estada becada o totalment gratuïta. Aquests col·lectius tenen reservada la plaça al marge del procés de preinscripcions, a través de la Direcció General de Famílies en col·laboració amb les entitats socials.

Aquests subprogrames van orientats a famílies en situació de vulnerabilitat en risc d’exclusió social, a famílies acollidores, a famílies amb un gran nombre d’integrants, a famílies amb fills amb discapacitat o dependència i a dones víctimes de violència masclista.

Lleure familiar compartit

L’objectiu del programa Vacances en família és “potenciar el lleure familiar compartit entès com una pràctica educativa” i “afavorir la convivència” amb la resta de participants. Per aquest motiu les estades es complementen amb activitats i espectacles en els torns de més de dues nits, que no tenen cap cost afegit per a les famílies. Són propostes de descoberta de l’entorn natural i cultural, animació musical o tallers de manualitats.