Maria Garcia, de 97 anys, i usuària de la Residència Jaume Batlle del Poblenou, no pot retenir l’emoció el dia que, per fi, li posen la vacuna de la covid-19. Com tants usuaris de centres de gent gran ha patit especialment els efectes de la pandèmia. “Vaig estar dos mesos aïllada en una habitació perquè no toqués ningú”, explica. “És molt important per a tothom aquesta vacuna, estic molt emocionada”.

Emili Zambrana, que en té 82, també ha accedit a posar-se el vaccí. De fet, no entén que hi hagi gent que no vulgui posar-se’l. “Això és un bé per a tothom. Hem estat lluitant per la vacuna i ara que ja està aquí hi ha gent que no la vol, no ho trobo lògic”. No és el cas, però, de la Residència Jaume Batlle. 48 dels 50 residents han demanat rebre la vacuna. La gran majoria dels treballadors també han donat el seu consentiment.

El gerent de la Fundació Pere Mata, Enric Cardús, descriu l’arribada de la vacuna com “un punt i a part”. Té l’esperança, diu, que se’n demostri l’efectivitat i que ben aviat es pugui recuperar certa normalitat a les residències. “Ha estat mol dur per a tothom, també per als treballadors que cada dia tornaven a casa amb el neguit de no saber si estaven infectats. I per a les famílies que han hagut de patir l’aïllament dels seus familiars”.

68.306 vacunats a Catalunya

Després d’un inici més lent del que s’esperava, Salut va ordenar començar a vacunar, a més de les residències, els treballadors sanitaris. Això ha permès accelerar el ritme de vacunacions. Aquest dilluns s’ha assolit la xifra de 68.306 vacunats a Catalunya, el 0,88 % de la població. El govern català té l’objectiu d’aconseguir vacunar en tres mesos un total de 748.000 persones.