vaga ensenyament

Els sindicats educatius ja han alertat que preparen més dies de vaga a l’ensenyament el maig del 2022, després del trencament de les negociacions amb Educació. En aquest sentit, la portaveu del sindicat USTEC, Iolanda Segura, ha explicat en una entrevista a ‘El suplement’ de Catalunya Ràdio que “sobre la taula, hi ha la possibilitat d’una vaga indefinida per tancar el curs”.

Encara han d’acabar de definir el calendari i les formes, però la previsió és que hi hagi noves aturades a partir de la segona meitat del mes de maig. De fet, aquest dissabte tenen previst fer una assemblea “per poder tenir en compte totes les propostes” i dissenyar el calendari de mobilitzacions per al final de curs.

No acceptem la imposició del nou calendari escolar. No ha passat pels espais de negociació”
Iolanda Segura, portaveu del sindicat USTEC

Segura recorda que el nou calendari escolar “no ha passat pels espais de negociació” i insisteix que no accepten “la imposició” d’aquesta proposta. A més, la portaveu també ha negat que les protestes dels docents siguin “violentes”: “Fer crits i cassolades és violència? Boicotejar els actes del conseller d’Educació forma part de les mobilitzacions”, destaca.

Concentració amb famílies, el 14 de maig

D’altra banda, la portaveu d’USTEC ha explicat que el 14 de maig hi haurà una concentració en la qual també hi participaran les famílies: “Hi ha famílies que estan molt conscienciades de la lluita i també la fan seva.” Pel que fa a la conciliació, Segura recorda que hi ha uns serveis mínims i que, per tant, “això quedaria cobert”.

Quins dies hi haurà vaga d’educació al maig?

Els sindicats anunciaran els pròxims dies les dates concretes de la nova vaga a l’ensenyament del maig del 2022.