El sindicat de docents USTEC-STEs denuncia que el Departament d’Educació no està cobrint totes les substitucions de personal docent. Tot i que des de la conselleria els ho van “assegurar” en la mesa de dimecres, alerten que la xifra de professorat no cobert va a l’alça. En les darreres dues setmanes, des de la reobertura dels centres educatius l’11 de gener, el sindicat calcula que hi ha 767 professionals que no s’han substituït.

La portaveu d’USTEC-STEs, Iolanda Segura, alerta que la situació és insostenible i considera que “si el Departament d’Educació no s’hi vol acollir és per manca de voluntat política”.

Al final pensarem que vol sobrerecarregar el sistema i acabar tancant les escoles.”
Iolanda Segura

Així mateix, Segura denuncia que hi ha una mancança de professorat de moltes especialitats que es produeix perquè no hi ha prou docents inscrits a la borsa i alerta que, amb tants grups confinats, el sistema té el perill de col·lapsar-se: “Si això passarà d’aquí a dues setmanes o un mes, no ho sabem, dependrà de la voluntat del Departament”, sentencia.

Falta de substituts en algunes especialitats

Fonts del Departament d’Educació admeten que hi ha dificultats per trobar especialistes a secundària de castellà, matemàtiques i català i també en algunes especialitats d’FP. També en l’especialitat de mestre de primària.


Educació argumenta que en només un dia s’han arribat a assignar fins a 600 substitucions , més de 18.000 nomenaments des de l’agost. Aquest curs la plantilla docent s’ha reforçat en més de 4.000 professors a tot Catalunya. El departament defensa que, gràcies a aquestes mesures, s’ha pogut mantenir el percentatge de personal disponible respecte al curs passat.