(ACN/ Redacció) El sindicat USTEC ha rebut amb sorpresa la decisió de la Comissió de Salut Pública de posar fi a les quarantenes dels grups bombolla a l’educació infantil i a la primària si hi ha menys del 20 % de la classe contagiada de covid-19 o menys de cinc positius a la mateixa aula. Consideren la mesura fora de lloc justament en un moment en què encara no s’ha assolit el pic de contagis per la variant òmicron. És una mesura a tenir present més endavant, i sempre haurà d’anar acompanyada de cribratge”, apunta el sindicat de mestres i professors.

De fet, des d’USTEC ja es veia arriscada la tornada a les aules després del parèntesi nadalenc, i havien reclamat avançar les vacances, allargar posteriorment els dies de festa per als infants i adolescents, i que abans que es reprenguessin les classes, fer proves PCR a tots els alumnes per descartar possibles casos positius de covid-19.

USTEC, sempre crítica amb la gestió covid a les escoles

USTEC sempre s’ha mostrat prudent amb l’activitat presencial a les aules. Qualifica de positiva la intenció de garantir la presencialitat dels alumnes a les escoles, però creu que encara no ha arribat el moment i s’ha de treballar per tallar la transmissió del virus a l’entorn escolar.

Els alumnes d’infantil i primària només faran quarantena a partir de 5 contagis a l’aula

Si es detecten quatre positius, o menys del 20 % de l’aula, es consideraran “esporàdics” i no es recomanarà la quarantena