Foto: USTEC-STEs (IAC)

(ACN) El sindicat d’educació USTEC-STEs ha alertat que les meses de negociació previstes per al 12 i el 14 de desembre són l'”última oportunitat” d’acostament i negociació amb el Departament d’Educació. Els representants sindicals han decidit no assistir a una reunió prevista per aquest dimecres en senyal de protesta, perquè asseguren que quan faltaven 24 hores de la trobada, no tenien la documentació necessària.

Delegats sindicals han fet una protesta davant la seu contra el “maltractament” i la “nul·la voluntat” negociadora de l’administració. Per al sindicat, és un “greu menysteniment i una falta de respecte” que no disposessin de la informació necessària i adverteixen que això no pot tornar a passar en les reunions previstes al desembre. USTEC ha explicat que la mesa prevista per aquest dimecres era molt rellevant perquè s’hi havia de negociar els procediments d’oposicions en el procés d’estabilització del personal interí.

Calendari escolar 2022-23 a Catalunya: Novetats i totes les dates, vacances i festius
Les vacances de Nadal seran del 22 de desembre del 2022 al 8 de gener del 2023, ambdós inclosos

Acusen Educació d’incomplir acords

El sindicat ha insistit que s’està donant un incompliment “flagrant” del tercer punt acordat al setembre: establir un calendari de meses per situar la negociació de les reivindicacions més enllà de la recuperació de l’horari lectiu previ a les retallades. Aquestes reclamacions són la inversió del 6 % del PIB, el retorn del primer estadi als sis anys, la reducció de dues hores lectives als majors de 55 anys i el pacte d’estabilitat per als interins, entre d’altres.