ROSA BOYÉ, delegada Sindicat de Metges Hospital Vall d'Hebron "Cada dia necessitaríem per ingressar en període baix 40 i amb grip 60 llits propis o de fora. Si aquests números no surten és quan s'embussen." MARCEL·LA GÜELL, vocal de Sanitat de la FAVB "Fins aquí hem arribat. No estem disposats a consentir ni un dia més que hi hagi persones en un passadís d'urgències amb una llitera sense cap tipus d'intimitat." DAVID CARBAJALES, secretari d'Acció Sindical de SATSE "L'usuari està perdut. No sap on ha d'anar i acaba a l'hospital. S'han d'obrir més CAP i informar l'usuari de què és un CUAP. El pla de sanitat de Catalunya diu que s'ha d'informar anualment la ciutadania dels centres que tenen a l'abast."

Aquest dimarts, 76 pacients s’han quedat esperant llit a l’Hospital Vall d’Hebron. Aquest és el recompte que han publicat a través de la xarxa social Twitter metges del servei d’urgències del centre. Amb aquest perfil, volen denunciar la situació de col·lapse a la sanitat pública.


“Cada dia necessitaríem 40 llits per ingressar, 60 si és època de grip”. Rosa Boyé, delegada del Sindicat de Metges, ha explicat al programa ‘Bàsics BTV’ que quan no es compleixen aquests números es produeixen situacions de saturació a les urgències. Però afegeix que “són situacions planificables”. Des del sindicat SATSE, David Carbajales ha lamentat que no hi ha “ni diners ni voluntat política” per posar-hi solució. Ell aposta, diu, per fer pedagogia als ciutadans dels centres a què poden acudir i ha subratllat la necessitat d’obrir més CAP. Aquest dimarts, la FAVB ha enviat una carta al conseller de Salut, Toni Comín, per reclamar-li compromís i traslladar-li que no estan disposats a consentir ni un dia més que hi hagi persones en un passadís d’urgències.