El Departament de Salut ha anunciat que, des d’aquest dimarts, està operativa la planta de l’Hospital de l’Esperança amb 16 llits que s’activa quan hi ha un pic de demanda en les urgències d’altres centres. Servirà per fer front a l’augment del nombre d’usuaris d’altres hospitals que s’està registrant aquests dies a causa de la grip, tot i que de moment l’afectació del virus no arriba al nivell d’epidèmia.

El Departament de Salut ha anunciat que, en total, durant aquesta setmana, s’activaran 36 llits extra en diversos centres que serviran per alleugerir la càrrega dels hospitals que han de fer front a l’augment dels casos de la grip que s’estan registrant aquests dies.

A l’Hospital de l’Esperança i d’acord amb el  Pla Nacional d’Urgències de Catalunya, s’han activat 16 llits preparats per atendre patologies no greus i que operen amb personal de l’Hospital Vall de Hebron i el suport del Parc de Salut de l’Hospital del Mar.

En aquestes places de més, cal afegir-hi la desena de llits que també s’activaran aquest dimecres, en aquest cas a l’Hospital Dos de Maig, i que s’afegeixen als 10 llits de reforç que ja estan operatius. Segons la previsió de Salut, dilluns de la setmana vinent el Parc de Salut de l’Hospital del Mar també obrirà 10 llits més, que s’han de sumar als 30 que ja funcionen seguint el pla d’urgències del Departament.

L’augment dels casos de la grip s’està fent notar de valent als hospitals i centres d’atenció primària barcelonins. Personal de l’Hospital de la Vall d’Hebron posa de manifest a través d’un compte de Twitter que aquest dimarts hi havia 98 pacients pendents de ser ingressats a planta en aquest centre, el més antic esperant des del dia 29 de desembre.

Una saturació que en alguns centres s’allarga des de fa dies. Segons l’agència EFE, al CUAP de Cotxeres Borbó de Nou Barris, el dia 30 de desembre, algunes persones van haver d’esperar sis hores per ser ateses.