A la plaça també s’hi volen crear diverses àrees de descans amb gespa i una font seca. A més, s’instal·larà una pèrgola per desenvolupar-hi activitats protegides del sol i s’aprofitarà per col·locar dues plaques solars fotovoltaiques per subministrar electricitat al centre de neteja.

L’obra es farà en dues fases. Durant la primera, que tindrà una durada de set mesos, es reurbanitzarà la part de la plaça no ocupada per la caserna de bombers i es faran les actuacions necessàries a les zones afectades per la construcció del nou centre de neteja, actualment en execució. Està previst que les obres comencin durant el primer trimestre del 2018, quan s’acabi la construcció del nou centre subterrani de neteja que tindrà una superfície de 3.556 metres quadrats. Aquest acollirà un espai per a Parcs i Jardins, un local per a l’Associació de Veïns del Parc de l’Escorxador i una zona de serveis per a la font ornamental de la ‘Dona i ocell’.

La segona fase també tindrà una durada de set mesos, i la previsió és reurbanitzar l’espai ocupat actualment per la caserna de bombers, un cop s’enderroqui l’edifici provisional, encara sense data prevista. Cal recordar, que el 2012  el Jutjat Contenciós Administratiu número 9 de Barcelona va declarar il·legal aquesta caserna de Bombers. La sentència ja deia que la llicència de construcció era il·legal i que caldria desmantellar la caserna i restituir el Parc de Joan Miró.

De moment, la Comissió de Govern ha aprovat inicialment un projecte pressupostat en 3.679.011,69 euros que preveu actuar en un total d’11.400 metres quadrats del parc, aquell que queda davant del carrer de Tarragona entre Aragó i Diputació.