Un solar del Raval, ubicat entre els carrers de l’Arc del Teatre i de Lancaster, s’urbanitzarà després de 15 anys pendents de fer-ho. L’obra, d’iniciativa privada, ha topat amb diferents entrebancs que han fet que aquest solar hagi estat una dècada i mitja en espera d’unes obres que s’iniciaran les properes setmanes.

Un solar, focus de problemes

El districte considera que la urbanització serà positiva per a aquesta zona del Raval que va patir assetjament immobiliari en els darrers anys i s’havia degradat molt.  El regidor del districte, Jordi Rabassa, assegura que la inactivitat de l’obra “havia convertit el solar i per contagi els carrers que l’envolten en focus de problemes”.

Obres amb 15 anys de demora

Les obres, que arriben amb 15 anys de retard, inclouen la construcció de 90 habitatges, el 25 per cent dels quals protegits, locals comercials i una placeta. Es tanca així l’aturada urbanística d’aquest espai provocada per diferents circumstàncies. D’una banda, que el solar fos de diferents propietaris i que un d’ells fes fallida i de l’altre un contenciós judicial interposat per un particular contra un dels propietaris.