El projecte del Bicivia, que ha culminat aquest setembre amb la pacificació de la carretera de Collblanc al llarg dels municipis d’Esplugues, l’Hospitalet i Barcelona, ha dut com a conseqüència la confrontació entre el districte de les Corts i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, impulsora de les obres.

La implantació del darrer tram del Bicivia, un carril bus/bici de sentit únic, afecta de ple la travessera de les Corts, en el tram comprès entre els carrers de Llobregat i de la Riera Blanca. S’hi generen embussos de trànsit constants, segons han denunciat els veïns a l’audiència pública de setembre. La resposta del regidor és clara: es tracta d’un exemple de “típic mal veïnatge entre municipis metropolitans”, segons ha qualificat Joan Ramón Riera.

El regidor assegura que la implementació d’aquest darrer tram del Bicivia “ha agafat a contrapeu” i afegeix que “cada agent implicat ha pensat en els seus interessos” a l’hora de pacificar carrers, en referència als ajuntaments d’Esplugues i de l’Hospitalet de Llobregat, però també al districte de Sants-Montjuïc, que ha reprès l’Obrim carrers al carrer de Sants els caps de setmana.

Preguntat sobre si el projecte s’ha fet de manera descoordinada, Riera assegura que el que cal ara és “fer reunions“, seure amb l’Hospitalet , Esplugues i el districte de Sants-Montjuïc per buscar solucions que funcionin bé per a tot l’entorn d’aquesta gran zona pacificada, que abasta 3,1 km.

L’AMB assegura que hi ha hagut coordinació metropolitana

En resposta a les queixes de veïns i districte, fonts de l’Àrea Metropolitana de Barcelona asseguren a betevé que el projecte s’ha treballat “de forma coordinada, tant en l’àmbit tècnic com de comunicació, amb els tres municipis implicats (Esplugues, l’Hospitalet i Barcelona)”. Afegeixen que es tracta d’una actuació de la Bicivia, la xarxa pedalable de la metròpoli de Barcelona, i remarquen que “tot el procés s’ha realitzat amb la participació dels responsables de mobilitat dels tres municipis afectats”.

Fonts de l’Ajuntament de l’Hospitalet i d’Esplugues de Llobregat remeten a aquestes mateixes explicacions de l’AMB. L’obra ha costat 168.695,49 euros. Permetrà connectar amb bicicleta la plaça d’Espanya i el carrer de Sants amb Molins de Rei.