Creixen les queixes dels veïns del Fort Pienc pel desgavell que hi ha en determinats trams del carrer de Ribes, sobretot quan es transforma en plataforma única. Aquí no hi ha carril bici marcat i la convivència amb els vianants es complica. Els veïns demanen desviar la circulació de bicicletes per Ausiàs Marc.

Senyalització poc efectiva

Tot i la senyalització, la major part d’usuaris de bicicleta no s’adonen que deixen un carril bici i entren en una zona de prioritat per a vianants quan accedeixen als dos trams centrals del carrer, que són de plataforma única. Des de l’associació de veïns, denuncien el caos de les diferents seccions del carrer, i afirmen que no n’hi ha cap d’igual. Per a ells aquest és un dels motius que la senyalització no tingui efecte.

Accés al tram de plataforma única des del carrer de Sardenya

La Mercedes Núñez, que és veïna, diu que potser és un problema de senyalització perquè quan passes, assegura, no saps per on anar perquè et venen bicicletes i patinets per tots costats.

Quan passes no saps per on anar perquè et venen bicicletes i patinets per tots costats ”
Mercedes Núñez Ripoll, veïna

Un carrer amb diferents trams

El tram entre Nàpols i Sicília, que inclou la plaça d’Anna Lizarán, és un dels més complicats: concentra molt de moviment provinent de les estacions de tren i autobusos. L’estació del Nord queda a tocar i encara agreuja més la situació. A més, presenta un desnivell important causat per l’estació soterrada. En aquest punt, els veïns prefereixen que sigui pla i amb escales.

El tram entre Sicília i Sardenya és el que conté l’illa d’equipaments: una biblioteca, una escola bressol, un centre cívic, un mercat municipal i el casal de gent gran. També té un espai de cal·listènia i zona de terrasses, amb un trànsit força intens a determinades hores. Aquest és el punt on els veïns asseguren que és més perillós circular-hi. Les terrasses, que segons el tram varien entre el costat mar i el costat muntanya, dificulten encara més la circulació per aquest carrer.

Desviament de les bicicletes per Ausiàs Marc

Des de l’entitat veïnal, demanen que es restrtingeixi el pas de biciletes en els dos trams amb plataforma única. Jordi Casanovas, de l’AV de veïns del Fort Pienc, assegura que fa anys que estan demanant a l’Ajuntament que, a partir de Sardenya, en direcció Llobregat, volen que el carril bici es faci anar per Ausiàs Marc de manera immediata.

A partir de Sardenya, en direcció Llobregat, volem que el carril bici es faci anar per Ausiàs Marc ”
Jordi Casanovas, AV Fort Pienc