No és una inauguració oficial, però sí la primera activitat esportiva del pavelló, construït sobre les runes de l’antiga pista. El CEM Guineueta estrena equipament modern, semicobert i multiusos amb una vetllada de boxa, un esport fins ara inèdit en aquest recinte, però que arriba per quedar-se.

És fruit de l’aposta del campió europeu Sandor Martín i de l’Escola Esportiva Guineueta per convertir l’equipament en un espai de referència en boxa a la ciutat i a escala nacional. Molt content de tenir un espai on posar un calendari real de competitció o donar sortida a tots els esportistes de base.

El primer esdeveniment de BCN Boxing Night s’ha organitzat pel 22 de maig. La idea és fer-ne un altre a les tres setmanes, el 12 de juny, i un altre al juliol, amb la idea de tenir una regularitat. “Aquesta és una altra aliança amb una entitat de Nou Barris, després de l’acord amb la Muntanyesa que ha permès al KO Verdún portar el gimnàs a les instal·lacions del club de futbol. En el cas de l’aliança amb l’EE Guineueta, guanyen un espai per organitzar combats.

Dos boxejadors locals i entrades exhaurides

A la vetllada de dissabte 22 hi combatran dos esportistes sorgits del KO Verdún. D’una banda, debuta com a professional Karla Mérida, qui abans de dedicar-se a la boxa havia jugat al futbol a l’EE Guineueta. Lluitarà contra Naira Olmedo, del País Basc. L’altre protagonista és Víctor Vega, un professional que retorna al ring després d’un any i mig, a causa de l’aturada imposada per la pandèmia. El seu contrincant serà Iván Lacarra, de la Rioja. “Són dos combats nacionals atractius, que han fet que es venguin les entrades volant“, explica Sandor Martín. S’han venut 400 entrades, un terç de l’aforament d’un pavelló que en ser semicobert, permet una bona ventilació.

Un espai multiusos

El pavelló s’estrena després de dos anys d’obres, inclosa l’aturada provocada per la pandèmia. Es va enderrocar la pista i les grades anteriors per construir de nou vestidors, grades, canxa i una pèrgola, tot amb criteris sostenibles, i amb l’homologació per a diversos esports. “Han trigat, però ha quedat molt bé —afirma José Centeno, president de l’Escola Esportiva Guineueta, gestors del CEM Guineueta—. Els vestidors són una meravella, la instal·lació està molt bé… algunes coses les hauríem canviat, però està molt bé”. També es van arranjar els entorns, amb millors accessos i enjardinat nou a la banda del Parc de la Guineueta.

La nova pista esportiva del CEM Guineueta des del Parc de la Guineueta

Durant les obres, s’ha hagut de traslladar a altres espais tota l’activitat que s’hi feia: el club de patinatge i el bàsquet, però també el futbol sala del Babar, de la Fundació Pare Manel, així com les escoles del voltant que feien servir la pista per fer educació física. Tots aquests infants i joves encara no podran tornar, perquè falten fer algunes actuacions relacionades amb la seguretat, com ara col·locar proteccions a unes tanques o alguna barana que falta. Un cop estigui tot enllestit, el poliesportiu es posarà en marxa. Sí que es podran fer altres activitats més localitzades o estàtiques, com el combat de boxa o un assaig de música de l’escola veïna, l’Oriol Martorell. “Estem oberts a tot, volem que s’utilitzi”, afirma Centeno.