ROSA CAÑADELL, portaveu d'USTEC "Aquesta retallada, la rebutgem totalment perquè fan fora docents, perquè deixen al carrer molts companys i companyes i perquè a més a més deterioren d'una manera molt gran que no es podem permetre l'ensenyament públic d'aquest país". MARC SANGÜESA, responsable d'ensenyament públic de CCOO "Ens estem jugant el futur i el govern de CiU corre a complir amb els desitjos de Madrid i de Brussel·les segurament però no amb els de la població."

La majoria dels concentrats vestien samarretes grogues amb el lema “SOS ensenyament públic” i cartells amb els lemes “Cap docent sense feina” i “Rigau dimissió”. La manifestació s’ha fet amb un to festiu i amb la presència de docents i nens.

La portaveu del sindicat USTEC, Rosa Cañadell, ha explicat que les retallades afecten “tant el personal interí com la qualitat de l’ensenyament”. La responsable d’ensenyament públic d’UGT, Anna Montoro, ha dit que les retallades afecten la qualitat de l’ensenyament.

Encadenats al departament

Abans de la protesta, tres professors amb plaça d’interí s’han encadenat a l’interior de la seu del Departament d’Ensenyament, a la via Augusta. Els tres docents s’han encadenat a les columnes d’entrada, com a acte de resistència pacífica contra les retallades. “No hem oposat resistència perquè era un acte simbòlic i pacífic”, han explicat els professors.

A primera hora de la tarda han abandonat la protesta, després de poder parlar amb el director general del professorat del departament, Alberto del Pozo. Els Mossos d’Esquadra han desallotjat de manera pacífica els tres docents. Un cop acabada la protesta, els docents s’han afegit a la concentració a les portes del Departament d’Ensenyament.