Els secretaris generals dels dos sindicats majoritaris han insistit a dir que la majoria de la ciutadania està d’acord amb les raons que motiven l’aturada. També afirmen que han pogut constatar que molts empresaris han utilitzat la coacció per evitar que els seus treballadors se sumin a la vaga. Respecte als serveis mínims, han afirmat que en cap cas suposen garantir la normalitat.

Taxistes dividits, comerços en contra

Segons la Federació Catalana del Taxi, només el 20% dels taxistes de Barcelona secundaran la vaga. El Sindicat del Taxi de Catalunya, en canvi, assegura que el seguiment serà majoritari, com en altres aturades.

Els que no secundaran la vaga, segons la secció de comerç de PIMEC, són els petits i mitjans comerciants de Catalunya. Aquesta patronal del comerç considera que l’aturada suposarà una pèrdua de sou, producció i competitivitat.

El descontentament general davant la reforma laboral, la congelació de pensions i els retalls socials no només afecten la ciutadania de casa nostra i és per això que també està previst fer una acció conjunta amb els sindicats francesos per paralitzar la frontera de la Jonquera.