Els dos trencalossos són un mascle nascut fa dos anys al centre de cria de Guadalentín (Jaén) i una femella d’un any procedent del centre de recuperació de fauna de Vallcalent (Lleida). Les instal·lacions que acullen aquesta parella i els seus veïns voltors negres ocupen una gran part dels 5.700 metres quadrats que utilitzava amb anterioritat la Guàrdia Urbana i que s’ha dedicat a una zona de pícnic per als visitants.

A més d’aquests nous espais, el Zoo va construir l’any passat la segona fase del terrari i les noves instal·lacions per als dracs de Komodo, l’ós formiguer gegant i l’espècie d’au trenca. També es va habilitar un espai infantil anomenat “Mira i toca”. Totes aquestes inversions sumen uns 2,5 milions d’euros.

Aquest any, a causa de les retallades pressupostàries, no s’invertirà més d’un milió d’euros (un 60% menys), la qual cosa obliga a congelar el projecte del zoo marí. Durant el 2011, les obres es limitaran a acabar els nous dormitoris per a elefants i realitzar el manteniment de diverses instal·lacions.

Més d’un milió de visitants

Per cinquè any consecutiu, el Zoo de Barcelona va superar durant el 2010 el milió de visitants. Els dos primers mesos d’aquest any ja han passat pel parc unes 30.000 persones més que al gener i febrer de l’any passat. Els responsables del Zoo ho atribueixen en part al primer torn de la setmana blanca de vacances escolars. El Zoo Club té ja prop de 110.000 socis.