Els veïns han alertat els bombers quan passaven pocs minuts de les tres de la tarda. Encara es desconeixen les causes de l'incendi que ha afectat prinicipalment el pis de les víctimes, el tercer segona d'aquest edifici de la travessera de les Corts. Es tracta d'una dona de 75 anys, que ha mort, i d'un home de 83 que n'ha resultat ferit greu. Segons els veïns, el replà comunitari s'ha omplert de fum en pocs minuts. "Fa molta pudor, molta pudor. El tercer pis esta destrossat, completament." "La perra ha empezado a ladrar y al levantarme he visto humo, que no se podía casi ni respirar." "He vist l'escala plena de fum i he pensat, com baixo si m'ofegaré? I he vist un guàrdia urbà que m'ha dit: 'avall senyor avall, tothom ha d'anar avall'." Fins al lloc dels fets s'hi han traslladat set dotacions dels Bombers de Barcelona i diversos efectius de la Guàrdia Urbana, els Mossos d'Esquadra i del Sistema d'Emergències Mèdiques. Després de comprovar que l'edifici no té danys estructurals, els veïns han pogut tornar a casa seva. Un equip d'emergències socials els ha ofert la possibilitat de dormir en un hotel, però tots l'han rebutjada. L'home ferit en l'incendi ha estat traslladat a l'Hospital Vall d'Hebron. En aquests moments continua ingressat en estat crític a la Unitat de Cremats.

El foc i el fum han afectat el pis de les víctimes, el 3r 2a del bloc esmentat, i també el replà comunitari.

Després d’apagar el foc i ventilar l’edifici, els bombers han comprovat que no s’hi han produït danys estructurals i els veïns de la resta de pisos han pogut tornar a casa.

L’home ferit ha estat traslladat en estat crític a la Unitat de Cremats de l’Hospital Vall d’Hebron per una unitat medicalitzada del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), però ha mort aquest dilluns a conseqüència de les ferides.

A més de l’ambulància i els bombers, al lloc dels fets s’hi han desplaçat diversos efectius de la Guàrdia Urbana i també del servei d’emergències socials, que han ofert atenció als veïns, però tots l’han rebutjada.