ANNA PEREZ, servei d'avaluació de l'Agència de Salut Pública "Destacar la important tendència a la baixa, una davallada en el consum de tabac i cànnabis."

“Fumar porros és menys dolent que fumar tabac.” Aquest és un exemple d’excusa que pot donar un fill als seus pares per defensar el consum de cànnabis i que el web Parlem desmenteix. També s’inclou informació sobre l’adolescència i un llistat de consells sobre com tractar un adolescent quan, per exemple, arriba a casa embriagat o amaga substàncies estupefaents a la seva habitació. A banda de la informació estàtica, el web ofereix la possibilitat d’interactuar amb especialistes que responen consultes en línia.

Baixa el consum de tabac i cànnabis

El portal Parlem s’ha presentat juntament amb els resultats de l’estudi Fresc sobre el consum de drogues entre els adolescents de segon i quart d’ESO a Barcelona. Les tendències indiquen que l’alcohol continua tenint una presència destacada. Gairebé la meitat dels joves de 15 anys s’han emborratxat almenys un cop durant l’últim any. A més, l’informe confirma la tendència a la baixa en el consum de  tabac i cànnabis.