Un gran mural fet de diversos vinils llueix a les parets de l’Escola Nabí, al carrer dels Reis Catòlics, a Vallvidrera. Podria semblar una activitat de plàstica qualsevol però va molt més enllà: els alumnes han representat el que senten en aquests moments de pandèmia i sobretot el que tenen ganes de fer quan s’acabi. S’hi mostren desitjos com ara cremar la mascareta i no posar-se-la més, o abraçar els avis, amics i familiars sense haver de pensar en el coronavirus.

Un projecte per expressar sentiments

“Vam pensar que l’activitat podia ser interessant en l’àmbit de la plàstica però que ens permetria també abordar tot el tractament de les emocions en un moment en què és important estar atents a totes aquestes manifestacions”, explica Núria Puig, directora de l’Escola Nabí. I és que a través de siluetes fetes a mida real, els alumnes de l’escola han pogut expressar com viuen la pandèmia i les restriccions.

Jugar amb els amics i abraçar els avis

“Estàvem tristos de no poder jugar amb els amics que estan en altres grups bombolla, i per això vam representar tres amics de grups diferents sense mascareta i podent-se abraçar i tenint contacte entre ells”, explica Mateo Dao, alumne de l’Escola Nabí.

Bruna Martí ho té molt clar: “Com que els avis han estat a les residències i no s’han pogut visitar gaire perquè són població de risc per la covid, jo crec que molta gent el que voldria fer és anar a visitar els avis”.

Un projecte inspirat en les pintures rupestres

El projecte de plàstica vol ser símil del que feien els nostres avantpassats d’Altamira o en altres cultures, que pintaven els seus desitjos a les parets. A les coves d’Altamira, per exemple, van pintar animals que volien caçar o figures que representaven la fertilitat de la tribu.

Aquest mural efímer s’ha fet a fora, al carrer, perquè volien que servís per apropar-se a les famílies i als veïns, ara que l’accés al centre està més restringit que mai.