Els Mossos d’Esquadra han detingut un funcionari de l’Ajuntament de Barcelona, excap dels serveis tècnics de Ciutat Vella i ara director de llicències de Nou Barris. L’Ajuntament havia posat algunes irregularitats en coneixement de la justícia. A finals de juliol, el Districte de Ciutat Vella hi va lliurar set expedients d’apartaments turístics.

En rebre la comunicació formal d’un ciutadà, l’Ajuntament de Barcelona va informar de les possibles irregularitats el Jutjat d’Instrucció número 33, que investiga tota la trama de corrupció policial i administrativa descoberta arran el cas Saratoga. El jutjat va obrir aquesta altra investigació i el juliol passat els Mossos d’Esquadra van reclamar al Districte de Ciutat Vella el lliurament de set expedients relacionats amb l’activitat dels apartaments turístics.

El detingut és funcionari municipal des del 1991. Va ser el cap dels serveis tècnics del Districte de Ciutat Vella fins al juny de l’any passat, que es va incorporar a la Direcció d’Infraestructures d’Urbanisme com a cap de projectes. Des del 31 de març d’aquest any, és el director de llicències i espai públic del Districte de Nou Barris. L’Ajuntament s’ha assabentat de la detenció per la família, però ha anunciat que si es confirma li obrirà un expedient i el rellevarà de les seves funcions, si cal.