Ni als gossos ha agafat desprevinguts un canvi de temps anunciat. Les terrasses al sol anaven a l'hora del vermut més buscades que mai. El dia radiant ha fet més digerible una davallada de temperatures més que accentuada. Hi ha qui, fins i tot, hi veu el cantó positiu. "Home ja tocava. Així moriran els mosquits tigre, que n'hi havia molts encara." "El que era estrany era la temperatura que teníem." "On s'ha notat més el canvi de temperatures és a la zona alta de la ciutat. Aquí al migdia els termòmetres s'han situat al voltant dels 10 graus, aproximadament la meitat que fa ben pocs dies." Al centre amb un o dos graus més, també ha tocat tapar-se. La temperatura era tan suau ahir que hi ha qui no acabava de confiar en les previsions. "Jo no m'ho creia que baixarien tant, i el meu germà em va dir ja veuràs com sí. I sí, fa fred, i el vent el fa encara més molest." A la platja la imatge ha estat ben diferent. El sol ha escalfat de valent i hi ha qui fins i tot s'ha atrevit amb la màniga curta. D'altres s'han abrigat, gairebé, per obligació. "Si no la meva dona no em deixava sortir de casa." "Ha baixat bastant però és un fred sec, sa i no es respira ciment." Fins i tot s'ha pogut veure algun banyista que es resisteix a donar per inaugurada la temporada de fred.

Als barris del nord de la ciutat és on s’ha notat més la caiguda dels termòmetres, amb mínimes de 6 i 7 graus. Si ens fixem en les temperatures màximes, la diferència entre les que s’han registrat avui i les que hem tingut l’última setmana és més que notòria.

A l’estació meteorològica del Poblenou avui només s’ha arribat als 14 graus, mentre que els últims dies el termòmetre havia assolit els 22 de màxima. I a Sarrià, el mercuri encara ha baixat més, fins els 12 graus. Només 24 hores abans la temperatura era de 19 graus.