Durant el primer trimestre del curs escolar 2020-2021, la pandèmia pel coronavirus ha obligat a confinar el 22,52 % dels alumnes de tot Catalunya. Dit d’una altra manera: gairebé un de cada cinc alumnes s’han hagut d’aïllar a casa per un cas positiu de coronavirus al seu grup bombolla. El Departament d’Educació ha celebrat que la majoria d’infants i adolescents no hagin deixat d’anar ni un dia al seu centre educatiu.

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha assegurat que el contagi dins de les escoles i instituts ha estat “pràcticament inexistent” i ho ha atribuït a les mesures d’higiene i de seguretat implantades a les aules. “El risc zero no existeix, però les escoles han reflectit el virus tal com s’ha comportat a la comunitat. No han funcionat com a propagadores del virus”, ha afirmat el president del Consorci Educació de Barcelona, Josep Gonzàlez-Cambray.

En canvi, els centres educatius, han afegit les autoritats educatives, sí que són “sensibles” a la situació conjunta de la comunitat i, per això, demana un “comportament responsable” durant Nadal per garantir un retorn “segur” a les classes.

Les escoles “ajuden” a controlar l’epidèmia

El Departament de Salut ha anat més enllà i ha defensat el paper fonamental de les escoles i instituts en el context de pandèmia actual. “Ens han ajudat i molt en aquest control i seguiment de l’epidèmia“, ha destacat la consellera de Salut, Alba Vergés.

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, tal com ja va avançar fa uns dies, ha anunciat que es faran cribratges massius als professionals de les escoles després de Nadal. Aquestes proves començaran a fer-se coincidint amb l’inici del segon trimestre, l’11 de gener.