Els líders de CCOO i UGT de Catalunya ja havien començat a parlar en la massiva concentració de piquets sindicals a la plaça de la Universitat. Just després que s’hi incorporessin els activistes de la CGT, una trentena de joves encaputxats ha enfilat la ronda de Sant Antoni llençant pedres contra les unitats mòbils dels mitjans de comunicació que estaven cobrint informativament la jornada de vaga general. Amb bats de beisbol, han trencat els vidres dels cotxes de COM Ràdio i RAC1, a més de la unitat mòbil d’Overon, que presta serveis de telecomunicacions per satèl·lit a diverses televisions.

A l’altura del carrer de Tallers, dos d’aquests encaputxats han calat foc a una patrulla de la Guàrdia Urbana. L’incendi ha estat sufocat pels Bombers de Barcelona. El vehicle cremat ha hagut de ser retirat per una grua. Es desconeix la identitat de les persones que hi han calat foc. Davant la successió d’actes violents, que també han causat destrosses al mobiliari urbà, els Mossos d’Esquadra han reforçat els seus efectius a la zona amb una desena furgonetes policials. L’acció de la policia ha aconseguit dispersar el grup violent, mentre la concentració de piquets es desplaçava novament cap a la plaça de Catalunya.

Vuit persones han estat detingudes després d’aquests enfrontaments al voltant de la plaça de la Universitat. Se sumen a les cinc detencions que els Mossos d’Esquadra ja han practicat al matí per desordre públic i desobediència a l’autoritat. Dos d’aquests activistes violents han estat detinguts a mig matí als carrers de Tarragona i Sants, en no obeir les ordres dels agents. En total, a les 15.00 h havien estat detingudes 24 persones a tot Catalunya per incidents relacionats amb la vaga general.