ISIDRE ESTEVE, expilot de motociclisme "Que puguem tenir una jornada normal com qualsevol altra persona. Que no haguem de renunciar a una feina perquè resulta que al migdia hem d'anar a casa i ens hem d'estirar tres hores per tornar-hi... És a dir, volem normalitzar al màxim el dia a dia de qualsevol persona afectada."

Es tracta d’un coixí intel·ligent que redistribueix les zones de pressió de manera que la persona pot estar més hores asseguda sense que apareguin aquestes nafres. De moment, n’han presentant el prototip però l’objectiu és comercialitzar-lo per millorar la vida d’aquestes persones i fer-ho a un preu accessible.

La proposta, la va fer, després de passar un any i mig estirat de boca terrosa per curar-se les llagues sofertes després de completar el Ral·li Dakar, Isidre Esteve, antic corredor de motos que es desplaça en cadira de rodes a causa d’un greu accident esportiu. Esteve va decidir treballar per buscar una solució a un problema que és freqüent en el col·lectiu de persones que s’han de desplaçar en cadira de rodes. Segons Esteve, estar-se quiet durant tant de temps per curar les úlceres a la pell era “gairebé pitjor que la mateixa lesió medul·lar”. El coixí que s’ha presentat avui ha requerit dos anys d’investigació.