Per cada ració venuda, el restaurant farà un donatiu d’entre 50 cèntims i dos euros que es destinarà a la lluita contra la desnutrició infantil. A més, a cada establiment hi haurà informació sobre la campanya i una guardiola per si s’hi vol fer una aportació extra.

L’any passat la campanya va recaptar 160.000 euros. Una xifra que es podria superar aquest any perquè hi participen més restaurants. A tot l’estat, són 1.141 i Catalunya és la comunitat més representada amb 244 locals. D’aquests, 106 són de Barcelona. A més, fins al 30 de setembre encara s’hi poden sumar més restaurants.

El padrí de la iniciativa és el xef del Celler de Can Roca, Joan Roca. A la presentació de la campanya a Barcelona, ha destacat el paper “important” que els cuiners tenen en la lluita contra la fam, encara que sigui amb gestos petits com el que proposa la campanya. També ha explicat que juntament amb els seus germans com a ambaixadors de bona voluntat de l’ONU estan treballant en un projecte de capacitació a Nigèria.