Les entitats ecologistes han estat informant dels riscos de les centrals nuclears a curt i llarg termini. Han repartit fullets, enganxines i samarretes amb la clàssica imatge de “Nuclears? No, gràcies”, que també s’ha pogut veure des del cel en forma de pancarta de 15×15 metres estesa al Parc de la Ciutadella. També s’han fet demostracions d’energies alternatives com la solar, que tothom pot aprofitar a casa per produir electricitat i també per escalfar aigua o aliments.

El Japó també hi ha estat molt present, perquè han connectat per videoconferència amb activistes d’Osaka. El músic Hi Deyo, compromès des dels accidents de Fukushima amb la lluita antinuclear, ha explicat en directe als assistents a l’acte de Barcelona que avui al Japó s’han fet manifestacions per demanar que el govern nipó no reobri cap dels 54 reactors nuclears que segueixen aturats. Des d’aquí, el cantant Facendo ha agafat la seva guitarra per presentar en directe la cançó ‘Killing us’, que parla de catàstrofes nuclears.

Pel que fa al tancament de les nuclears espanyoles, els ecologistes argumenten que ja es van amortitzar amb les aportacions que el Govern va fer a les elèctriques als anys 90 per sufragar els costos de transició al mercat amb competència. La plataforma Tanquem les Nuclears assegura que les centrals espanyoles només es mantenen obertes per multiplicar els beneficis de les companyies elèctriques, malgrat els elevats riscos de contaminació radioactiva que Fukushima ha demostrat que són reals.