Aquest és el so que la Brugués sentia permanentment els darrers anys. Un so que ha arribat a generar-li episodis de vertigen i ansietat. Assegura que per culpa d'això, a més de viure amb malestar, ha perdut oportunitats de formació i també de feina. BRUGUÉS MECA "Se me han ido cerrando puertas por no afrontar este problema hasta que medije que hasta aquí y la otorrino me ayudó un poco a decir hay solución a esto o sino al menos aliviarlo un poco." Sovint rebaixant el nivell d'estrès, canviant d'alimentació o introduint activitats de relaxació es poden reduir les molèsties. En els casos més extrems, com el seu, la solució ha estat aquest aparell, que el que aconsegueix és reduir el volum del soroll. PAWEL J. JASTREBOFF, expert en tinnitus "L'objectiu de la TRT és que el pacient no reaccioni al tinnitus, fins i tot si l'escolta. Però el 80 % de la població que el té hi conviu. Estem fent que pacients que tenen un problema amb el tinnitus passin a ser persones que només l'experimenten, l'escolten, però que no és un problema per a ells." Els experts asseguren que aquesta afecció, lluny de minvar, serà cada cop més freqüent ja que la nostra oïda està molt exposada a situacions que poden generar acufens.

El tinnitus o acúfens pot ser un problema temporal però a vegades es cronifica, segons l’OMS. Apunten que els malalts que pateixen d’aquest soroll constant són un 8 % de la població.

Les causes de tínnitus o acúfens són l’envelliment, l’exposició constant a un soroll intens o un tractament mèdic molt fort. Els experts apunten que qualsevol persona pot patir-ho i pot desencadenar amb episodis de vertigen i ansietat.

La solució per conviure amb aquestes molèsties passa per rebaixant el nivell d’estrès, canviar hàbits d’alimentació o practicar activitats de relaxació.