Les parts del cos que més pateixen els dolors de l’oficina malalta són el tòrax i l’esquena, seguits de la zona lumbar. Així ho ha fet constar l’estudi de l’OMS, encara que no és l’únic que adverteix dels greus efectes d’estar moltes hores dins d’una oficina. Un altre estudi, realitzat per l’Institut de Biomecànica de València, assegura que el 65% dels dolors que pateixen un de cada dos treballadors d’oficina són deguts al mobiliari, especialment pel que fa cadires, altura de les taules i dels ordenadors.

La Societat de Prevenció de la Mútua d’Accidents de Treball i Malalties Professionals de la Seguretat Social (FREMAP) ha quantificat que les afectacions de la síndrome de l’oficina malalta són les responsables del 25% de l’absentisme laboral.

Carlos Martínez, professor i director d’IMF Business School, apunta de la importància de disposar d’un entorn ergonòmic durant les hores de feina. A més, els professionals de la matèria també creuen oportú revisar de forma periòdica els aires condicionats, seure amb una postura adequada, evitar estar moltes hores davant de la pantalla de l’ordinador o estar molta estona sense veure la llum solar.