Pelegrinatge habitual a l'administració del Gato Negro per desafiar l'atzar i buscar la sort. I amb més motiu, en època de vaques magres. "Yo quiero que me toque, me hace falta. Tengo dos parados en casa." El centenari d'aquesta administració afegeix superstició a la rifa d'enguany. Però de cues també se'n veuen menys. D'una banda, perquè alguns locals venen dècims per Internet, i de l'altra, per la crisi. MERCÈ ROBLES "No es pot gastar tant perquè no n'hi ha calers. L'hem agafat per casualitat perquè és l'últim dia i a veure si tenim una mica de sort." A la Loteria Valdés afirmen que les vendes han caigut entre el 15 i el 17%. Per esgarrapar més clients, han posat en marxa una aplicació per a mòbils gratuïta. JORDI GARCIA VALDÉS, Loteria Valdés "És la primera aplicació, és pionera en tot l'estat espanyol i la veritat és que estem molt contents perquè hi ha gent que ja compra pel mòbil." Una de les terminacions numèriques més demandades ha estat el 21 12, coincidint amb la data de la fi del món o canvi de cicle, segons els maies. ROSA MARIA CAMPS "En la fi del món no hi crec. He comprat loteria i sempre compro el final amb 13 o sigui que suposo que aquest any sortirà premiat."

Catalunya és la segona comunitat autònoma que ha venut més dècims de Nadal, per darrere de Madrid. Les xifres són 2,57 milions de bitllets, cosa que representa 514,6 milions d’euros. La venda total es coneixerà aquest dissabte, just abans de l’inici del sorteig, que és a partir de les 9 h.

Algunes associacions de venedors de loteria han anunciat que la crisi ha afectat molt les vendes d’aquest any.

Els números més buscats han estat els acabats en 2112, en referència a la data de la fi del món. També s’han venut molts dècims acabats en 5 i 13.