El subinspector i l’escopeter dels Mossos d’Esquadra imputats pel cas Quintana han ratificat la seva versió al titular del jutjat d’instrucció número 11 de Barcelona, Francisco González Maíllo, en l’última compareixença abans d’anar al judici. Els agents  han reiterat que no van disparar pilotes de goma durant la manifestació del 14 de novembre de 2012.

L’acusació particular ha dit que acusaran els agents de lesions amb dol eventual perquè consideren que eren conscients que amb els seus actes podien fer mal a algú. El ministeri fiscal sosté, en canvi, que se’ls ha de jutjar per imprudència.

Una de les advocades de Quintana, Carla Vall, ha explicat que per tancar la instrucció estan pendents només d’entregar els darrers informes mèdics i ha anunciat que el judici es podria celebrar l’any vinent.

A la sortida dels jutjats, Ester Quintana ha agraït el suport social que ha rebut durant tot aquest temps i ha valorat molt positivament per haver aconseguit prohibir les pilotes de goma. Davant dels periodistes, Quintana ha afirmat que vol anar a judici ja que “totes les proves apunten que va ser una bala de goma“. Pel que fa a la reestructuració de l’ull, Quintana ha explicat que les tasques ja han acabat i només queden pendents  algunes operacions de caràcter estètic.