La cua comença a la cantonada del recinte i s'allarga fins gairebé la ronda del Guinardó. És l'últim cap de setmana de portes obertes i cal més paciència que mai per entrar a l'antic hospital de Sant Pau. MARTA ARMENGOL "Érem conscients que hi hauria bastanta cua perquè ja fa temps que fan portes oberts. Nosaltres hem arribat fa cinc minuts i ens han dit que seria una cua de mitja hora." MIREIA ZAFRA "Fa molta estona que ens esperem, un quart d'hora fent cua." Per fer-ho més amable, l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner i el seu equip comencen a ambientar el públic. "Ja els queda poc, eh?, uns 20 minuts. Si hi ha alguna cosa que no els agrada, en sortir, m'ho diuen, d'acord? Veurem a veure si ho podem arreglar." Durant les tres setmanes de portes obertes, el recinte ha estat ple cada dia. En total, hi han passat unes 117.000 persones. MERCÈ BELTRAN, cap de comunicació del Recinte Modernista de Sant Pau "Podem estar molt contents, estem molts satisfets de veure les ganes que té la gent de retrobar-se amb Sant Pau." Entre els visitants, hi ha turistes, però també molts barcelonins com ara la família de la Maria. En el pavelló de Santa Mercè és on va nèixer. (...) A la Sala Hipòstila, en Manuel es recorda de la sala on va estar ingressat fa 35 anys. MANUEL RÍOS "No és el mateix veure una sala d'un hospital com una campanya de guerra, a veure això tot decorat, buit. És totalment la nit i el dia." A partir de dilluns, el recinte modernista serà de pagament. L'entrada general valdrà vuit euros i la reduïda, per a jubilats i joves de fins a 29 anys, cinc euros amb seixanta. Per als veïns de l'entorn de l'Hospital, s'oferirà l'entrada Amic Veí, de cinc euros per tot l'any. RAMON BLASCO "Em sembla una mica car." ANNA VARELA "Home, jo ho trobo correcte que sigui de pagament perquè s'ha de finançar tot el que s'ha fet." L'objectiu és evitar saturar aquest espai de visitants i també que es converteixi en una icona més de la ruta modernista de la ciutat.

Des del 25 de febrer, quan van començar les portes obertes, cada dia hi ha hagut cues per entrar-hi. Aquest dissabte gairebé han arribat a l’altura de la ronda del Guinardó. De mitjana, ha calgut esperar uns 30 minuts; tot i això, hi ha qui ha fet gairebé una hora de cua.

La majoria de visitants han estat turistes, però també molts barcelonins que recorden l’hospital perquè hi treballaven, en van ser pacients o bé l’havien visitat abans.

A partir d’aquest dilluns es paga entrada

El recinte de l’antic Hospital de Sant Pau estarà obert cada dia. Els horaris durant el mes de març seran de dilluns a dissabte de 10 del matí a 16.30 h i els diumenges, de 10 h a 14.30 h. A partir del mes d’abril l’horari d’entre setmana s’allargarà de 10 del matí a 18.30 h i els diumenges i festius tancarà a les 14.30 h.

L’entrada general valdrà 8 € i s’organitzaran visites guiades per 14 €. Ara bé, com en la resta de centres culturals de la ciutat, s’oferiran descomptes especials. Els joves d’entre 16 i 29 anys, els majors de 65 i les persones discapacitades pagaran un preu reduït de 5,60 €. Els veïns dels barris adjacents a l’antic hospital -és a dir, la Sagrada Família, el Guinardó i el Camp de l’Arpa del Clot- podran comprar l’entrada Amic Veí, amb la qual pagaran només 5 € per accedir-hi durant tot l’any.

Hi podran entrar gratuïtament els menors de 16 anys i els veïns afectats per les obres del recinte, entre els quals, els del carrer de Sant Quintí o de Cartagena. La resta de visitants podran entrar de franc el primer diumenge de cada mes i també el 23 d’abril, per la diada de Sant Jordi.