JOSEP MARIA ÁLVAREZ, secretari general UGT Catalunya "Jo crec que l'any 2011 és un any per esborrar en matèria d'ocupació, és un any horrible. No s'ha creat ocupació, s'ha destruït ocupació i l'ocupació que s'ha creat és una ocupació de caràcter temporal i precària" "Cap de les reformes que s'han pres per part de les administracions públiques han tingut efectes positius, al contrari, han tingut efectes negatius. I per tant, qualsevol mesura del nou govern que vagi a aprofundir més amb la desregulació, amb la baixada de salaris, no tindrà efectes positius sobre la creació de llocs de treball, al contrari, tindrà efectes negatius. Només beneficiarà als resultats de les empreses i no servirà per generar ocupació estable i amb futur."

Per la UGT, el govern d’Artur Mas ha malgastat el primer any. Assegura que la reforma laboral s’ha quedat curta i que calen mesures que incentivin el consum, però que no siguin tan restrictives. Àlvarez, a més, ha avisat a la Generalitat que les retallades, tant en la funció pública com en sanitat, educació i serveis, comportaran més mobilitzacions.

Pel que fa a l’endarreriment de la paga extra dels funcionaris, el secretari general d’UGT ha dit que és propi “d’un país bananer”. Vist això, ha qüestionat la credibilitat d’un govern que demana que es comprin bons públics, però que a la vegada no paga les nòmines, una circumstància que diu que pot haver repercutit negativament en el consum.

En la mateixa línia, el líder sindical ha parlat de la retenció de l’IRPF corresponent a aquesta paga extra, que es va descomptar als treballadors públics quan encara no l’havien cobrat. En aquest sentit, ha dit que UGT estudia si presentar-hi una denúncia.