Foto: ACN

(ACN) La Unió Europea podria anunciar el proper dimecres alguns canvis en les restriccions que actualment hi ha per viatjar dins l’espai Schengen, com una manera d’intentar controlar l’augment dels contagis que s’està vivint arreu d’Europa.

Actualment, els ciutadans de la UE poden evitar quarantenes a través del certificat de la covid, que demostra que el viatger ha estat vacunat, ha passat la covid-19 en els darrers sis mesos o té un test negatiu. Ara la Comissió Europea vol presentar una proposta per garantir “una circulació segura” i “promoure el certificat de la covid-19”, de la qual no ha avançat cap detall. També actualitzarà les “recomanacions de viatge” per entrar a la UE.

Preocupació pel “ràpid augment” dels contagis

Al ple del Parlament Europeu, l’eurocomissària de Salut, Stella Kyriakides, s’ha mostrat preocupada pel “ràpid augment” de les infeccions. Tot i que ha defensat que “la vacunació és l’eina més efectiva” contra la nova onada, Kyriakides veu amb bons ulls la reimposició d’algunes mesures quan sigui necessari i fins que hi hagi un “nivell suficient” d’immunització. En aquesta línia ha instat els governs europeus a coordinar-se per afrontar el repunt de contagis: “Hem de donar un missatge coherent als ciutadans”. De moment, alguns països europeus ja han decretat confinaments totals o a la població no vacunada per mirar de fer front als contagis.