Homenantge les víctimes de l'accident de Freginals

(ACN) La Universitat de Barcelona ha fet un acte de record i homenatge a les víctimes de l’accident que fa cinc anys va costar la vida a 13 estudiants Erasmus de la UB. Un accident d’autocar a la localitat tarragonina de Freginals va acabar tràgicament quan una cinquantena d’alumnes de fins a 20 nacionalitats diferents tornaven a Barcelona després d’una estada a València.

És per això que aquest dissabte el rector, Joan Guàrdia, i la vicerectora d’Estudiants i Participació, Marta Ferrer, han homenatjat les víctimes dipositant 13 roses blanques damunt la pedra de Montserrat gravada amb la data de l’accident que hi ha a l’edifici històric, a poques passes de la magnòlia i els 13 boixos plantats en honor a les estudiants. “Avui és un dia profundament trist per a la Universitat de Barcelona. El 20 de març del 2016 es va truncar la vida de les famílies de 13 estudiants que havien vingut amb una beca Erasmus i que van morir en un tràgic accident. En el cinquè aniversari de la seva mort, volem tenir un record especial per a les víctimes i acompanyar les famílies en el sentiment”, ha lamentat Guàrdia després de l’ofrena.

A més d’aquest acte, el rector assistirà a una missa en homenatge a les estudiants organitzada pel Consolat d’Itàlia a Barcelona a l’església de Santa Anna, acompanyat del vicerector de Política d’Internacionalització, Markus González Beilfuss.