Preinscripció universitat

El rànquing THE 150 under 50 avalua les millors universitats de menys de 50 anys que hi ha arreu del món. El recull està liderat enguany per l’Escola Politècnica Federal de la ciutat suïssa de Lausana, seguida per la Universitat Tecnològica de Nanyang, a Singapur, i la Universitat de Ciència i Tecnologia de Hong Kong.

L’estat espanyol ha aconseguit situar 10 universitats en el recull. La Universitat Autònoma de Barcelona, fundada l’any 1968, es troba en la dotzena posició i la Universitat Pompeu Fabra, que va iniciar l’activitat el 1990, en la quinzena. En la posició 71 hi ha l’Autònoma de Madrid i en la 83, la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. La Universitat Politècnica de Barcelona, de 1971, es troba entre les últimes 50 posicions del rànquing.

L’editor de la revista ‘Time Higher Education’, Phil Baty, ha alertat que Espanya haurà de treballar amb força per assegurar-se destacar també durant els propers anys en aquesta llista. Baty ha explicat que el finançament de l’educació superior a Espanya va caure un 15 % de 2008 a 2014, “cosa que ha portat a la restricció en la contractació de personal universitari i a les retallades salarials acadèmics entorn del 20 %”.

Precisament aquest dimarts, dimecres i dijous, la Pompeu Fabra acull la Young Universities Summit, una cimera de joves universitats organitzada per la revista i que compta amb la participació de ponents procedents d’universitats d’arreu del món. Durant la cimera, es discutirà sobre les qüestions estratègiques per al futur de les universitats més joves, com la captació de fiançament o la importància de crear una bona marca.