teclat ordinador teletreball

(ACN) Els serveis informàtics de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) mantindran el complex docent sense connexió a internet fins dilluns vinent per evitar que hi hagi més infeccions d’equips o sistemes, després del ciberatac que la institució va rebre dilluns passat.

La infecció obliga a treballar “de forma segura”, fet que implica no poder-se connectar a cap xarxa. Entre altres conseqüències, la mesura comportarà que el lliurament de proves previst aquesta setmana s’ajorni. Fonts de la institució han destacat la reacció ràpida i adequada dels responsables dels sistemes informàtics, i afirmen que gràcies a l’aturada de servidors i xarxes s’ha evitat una afectació “més alta”.

Les mateixes fonts indiquen que la UAB està treballant per fer “l’autòpsia” del que ha passat. S’han aturat les aplicacions i la xarxa per seguretat per fer-ne una anàlisi precisa. En aquest sentit, afirmen que si no es detecta bé què està infectat, el virus podria replicar-se i afectar altres màquines i sistemes.

Finalment, expliquen que la UAB està treballant per fer un web d’informacions d’urgència en un entorn més robust que suporti el flux de consultes.