La Sagrada Família estava en el punt de mira de la cèl·lula gihadista, segons les declaracions d’un dels detinguts pels atemptats de Barcelona i Cambrils. Això no impedeix, però, que el monument continuï atraient multitud de turistes. La majoria afirmen sentir-se segurs i són reticents a canviar els plans de visita.

Una parella francesa, per exemple, que fa una setmana que visita Espanya, explica que “hem fet una hora de camí per venir, estava programat i no hem canviat res”. N’hi ha que reconeixen “una certa preocupació” després dels fets de la Rambla, però la presència policial als voltants de la basílica i la vigilància en els accessos afavoreixen la percepció de seguretat: “Vam haver de passar uns controls per entrar-hi. Però ens sentim completament tranquils i molts segurs“.

Fins dimecres, encara no hi havia rastre de noves mesures extraordinàries als entorns, com la instal·lació de pilones o obstacles mòbils en els accessos.  La Junta de Seguretat Local ja ha acordat reforçar la seguretat amb més Guàrdia Urbana i més Mossos i valorar si hi calen mesures de seguretat addicionals. Alguns turistes expressen que “estaria bé posar-hi barreres, perquè encara pots conduir un camió fins aquí al davant”.