Tot i que la majoria de veïns ja han après com funcionen, a les escales de la baixada de la Glòria continuen els conflictes i mals usos dos mesos després d’estrenar-se. El motiu n’és l’ús intensiu dels turistes que van cap al Park Güell, que sovint necessiten explicacions dels agents cívics per entendre com funcionen i per respectar els torns de pujada i baixada. Aquesta no és l’única queixa del veïnat, que també es mostra crític amb les avaries puntuals de la instal·lació.

Saturació de les escales en hores punta

El veïnat assegura que ja havien avisat que els turistes que utilitzen aquest camí per anar al Park Güell serien un problema. Segons afirmen, els visitants saturen les escales en hores punta i provoquen cues. També ocasionen conflictes, sobretot els visitants més joves, que premen el botó per canviar el sentit de les escales per fer-ne ús de baixada i creen cues, però quan veuen que han d’esperar no les utilitzen.

Preocupació per la marxa dels agents cívics

Per tal d’evitar conflictes entre veïns i turistes i garantir el bon ús de les escales, l’Ajuntament va desplegar agents cívics. En principi aquests informadors marxaran de la baixada de la Glòria a finals de juliol, un fet que preocupa al veïnat perquè temen que, quan no hi siguin, torni el caos dels primers dies a les escales. També es queixen que la mala retolació dificulta el bon ús de les instal·lacions, especialment per part de gent que no és del barri.

Unes escales prioritàriament de pujada

Les noves escales de la baixada de la Glòria són reversibles, perquè estudis tècnics de l’Ajuntament van descartar posar dues escales mecàniques, una de pujada i una de baixada, com havien demanat els veïns. Les escales són prioritàriament de pujada, però, sempre que hi hagi gent gran o amb problemes de mobilitat, hi ha l’opció de prémer el botó per canviar-ne el sentit.