Una cinquantena de persones han ocupat aquest dimecres al matí durant una mica més de mitja hora una oficina de CaixaBank del carrer de Torrent de l’Olla. Primer, a les 8.15 h, han entrat un grup d’una desena de persones i, una estona més tard, hi han arribat la resta. Tots ells s’han assegut a terra i han cridat consignes com “La Caixa finança la repressió” i “l’Estat empresona”. També han repartit papers entre els treballadors de l’oficina bancària en què demanen a l’empresa que deixi de finançar governs que “apliquen la repressió” i  que”neguen el diàleg”. A més, han enganxat cartells als vidres de l’establiment.

Protesta Tsunami Democràtic a una oficina de CaixaBank

En el document que han repartit, Tsunami Democràtic diu a les empreses de l’Ibex-35 que en una democràcia és inacceptable contribuir a “l’estratègia de la por” quan la ciutadania expressa les seves demandes polítiques o socials per vies democràtiques. També qualifica d'”inacceptable” els qui es posen al costat dels que han triat la repressió per abordar un problema polític. En la nota, recorden que CaixaBank va “finançar” una campanya del govern de Mariano Rajoy contra el referèndum de l’1 d’octubre.

Mentre ha durat l’ocupació, l’oficina ha pogut continuar operant i atenent als clients sense cap problema. El 18 de setembre, Tsunami Democràtic ja va fer una altra acció a seus d’empreses de l’Ibex-35.