(ACN) La sala social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) urgeix el Departament d’Interior a proporcionar material de protecció als Mossos d’Esquadra i també els suficients tests per fer la prova del coronavirus als agents que hagin estat en quarantena per haver mostrat símptomes o per haver estat en contacte amb positius. També demana que es faci la prova a tots els membres del cos en general per poder aïllar els focus de contagi i evitar la propagació del virus.

El TSJC estima així les mesures cautelaríssimes demanades per tres sindicats de Mossos: el Sindicat de Policies de Catalunya (SPC), el Col·lectiu Autònom de Treballadors Mossos d’Esquadra (CATME) i el Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME).

Interior respon que és gairebé impossible

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha respost sobre aquesta qüestió en la roda de premsa diària del govern català. Buch ha dit que hi ha jutges que obliguen a fer coses impossibles, en referència a la petició que se li ha fet des del TSJC. Ha argumentat que la Generalitat no té ara mateix suficients proves per a tothom.